Zonnepanelen of zonder panelen?

U komt ze steeds meer tegen op allerlei daken in het land, de zonnepanelen. Langzamerhand begint iedereen bewuster na te denken over onze planeet en wil zijn steentje bijdragen aan een gezonder milieu. Of is dit alleen vanwege de dalende prijzen van zonnepanelen?

Uw huis geschikt voor zonnepanelen?

Voordat u gaat beslissen of u ook overstapt op groene stroom met behulp van zonnepanelen op uw dak moet u wel weten of uw huis een beetje geschikt is hiervoor. Het meest ideaal is natuurlijk als u een dak richting het zuiden heeft. Toch hebben we in ons land voldoende zon om stroom op te wekken. Zelfs als de zon niet schijnt en bewolkt is kan het nog genoeg zijn. Wel moet u er op letten dat er geen obstakels zijn die de zon tegenhouden of op uw dak liggen.

Oud huis?

Mocht u een oud huis hebben dat nog niet van alle nieuwe technieken is voorzien dan is het raadzaam om eerst andere zaken aan te passen. Zo kun u bijvoorbeeld veel energie besparen door het gebruik van dubbelglas, spouwmuurisolatie en de juiste vloer. Als uw woning al aan deze voorwaarden voldoet dan zijn zonnepanelen zeker aan te bevelen.

Investering betaalt zich terug

Op het eerste gezicht is de aanschaf van zonnepanelen een flinke investering. Als u dit niet in een keer kan betalen dan zijn er diverse mogelijkheden te bespreken met uw bank. Banken hebben bepaalde aparte regelingen als het om groene stroom gaat namelijk. Doordat u elk jaar fors minder gaat betalen voor uw energiekosten zal de investering zich dus na verloop van tijd terug betalen.

Veel aanbieders

Waar rook is, is vuur. Omdat er veel vraag is naar zonnepanelen zijn er ook veel aanbieders die zweren de panelen voor de beste prijs aan te bieden. Ga eerst op onderzoek uit voordat u iets aanschaft. Er zijn verschillende vergelijkers op internet te vinden die u op weg helpen naar de juiste leverancier.