Zijruit vervangen van de auto na inbraak

De zijruit vervangen van de auto is altijd nodig wanneer deze beschadigd is. De meeste schade aan zijruiten ontstaat door inbraak in de auto. Het intikken van een zijruit is namelijk een bijzonder effectieve manier om toegang te verkrijgen tot een auto, zeker wanneer er geen alarm op de auto zit. Omdat de zijruit gemaakt is van gehard glas, breekt deze direct wanneer de zijruit ingeslagen wordt. Bent u slachtoffer geworden van auto-inbraak en moet de zijruit vervangen worden, dan zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Zeker wanneer u ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan met de zijruit vervangen.

Zijruit vervangen na inbraak in de auto

Wanneer uw auto goed afgesloten is, kunnen inbrekers niet via de deur naar binnen.

Zij kiezen er meestal voor om een ruit in te slaan om zo toegang tot de auto te verkrijgen. Hierbij kiezen zij niet voor de voorruit, omdat dit gelaagde glas niet zo makkelijk breekt. De achterruiten en zijruiten van de auto zijn een betere optie, omdat deze ruiten allemaal gemaakt zijn van gehard glas. Dit maakt het relatief eenvoudig om snel de auto in te komen. Aangezien de meeste automobilisten waardevolle eigendommen voorin de auto hebben liggen (autoradio, navigatiesysteem of zelfs een portefeuille), wordt vaak de zijruit ingeslagen aan de bestuurderskant van de auto of die van de bijrijder.

Het risico op auto-inbraken is overigens niet gering in Nederland. In 2016 meldde het CBS dat meer dan 13.000 mensen slachtoffer geworden waren van een auto-inbraak. Dat is gemiddeld meer dan 35 inbraken per dag! Om het risico op een auto-inbraak te verkleinen, kunt u denken aan:

  • het parkeren op een openbare plek die goed verlicht en zichtbaar is;
  • het altijd afsluiten van de auto, ook op momenten dat u maar even weg bent;
  • het installeren van een alarm en plaatsen van stickers;
  • het uit het zicht halen van waardevolle bezittingen om de verleiding kleiner te maken.

Wanneer er echter al ingebroken is, dan is dit slechts advies voor de toekomst. U moet eerst bekijken wat de exacte mogelijkheden zijn rond de zijruit vervangen. Kunt u zelf de zijruit vervangen, wat is de prijs van een zijruit vervangen en in welke mate bieden de autoverzekeringen hier vergoedingen voor?

Verzekeringen en de zijruit vervangen: wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer u een autoverzekering hebt die dekking biedt voor ruitschade of vandalisme, kunt u de kosten van de zijruit vervangen declareren bij de verzekeraar. Voordat u een afspraak maakt met een garage, is het verstandig om contact op te nemen met de verzekeraar. Het kan namelijk het geval zijn dat uw verzekering overeenkomsten afgesloten heeft met bepaalde garages en professionals. Ook is het in dit geval verstandig om direct te vragen of er een rapport door de politie opgemaakt moet worden.

Lang niet alle verzekeraars eisen dit tegenwoordig, maar wanneer uw verzekeraar dit wel doet, krijgt u geen enkele vergoeding wanneer u geen aangifte gedaan hebt.

Hebt u alleen een WA-verzekering, is ruitschade of vandalisme niet opgenomen in de polis of was de zijruit al beschadigd voordat u de auto kocht? Dan hebt u twee opties. U kunt zelf aan de slag gaan en de zijruit vervangen of u kiest voor een professional waarbij u zelf voor de volledige kosten op moet draaien.

Glaszetter Haarlem

Het kan gebeuren dat uw glas breekt of vernield wordt. Of dit nu een binnendeur is die keihard dichtgeslagen of doorheen gelopen wordt of dat u inbraakschade of last van vandalisme heeft kunt u terecht bij dé glaszetter in Regio Haarlem; Glas Reparatieservice. Wij worden erkend door elke verzekering in Nederland dus u kunt uw kosten altijd verhalen bij uw verzekeraar! Wij zorgen voor een snelle response op uw melding. Zo hoeft u niet een hele dag te wachten als ’s avonds uw ruit ingegooid wordt. Wij komen snel naar u toe en u kunt snel weer van uw nachtrust genieten. Wij reageren op melding 365 dagen in het jaar en 24 uur per dag, dus ook in de vakantieperiodes kunt u bij ons terecht!

Periode van meeste de schademeldingen

Het vaakst is er glasschade rond Oud en Nieuw. Vuurwerk gaat alle kanten op en vuurwerkschade is daarom een veel voorkomend probleem. Het illegale vuurwerk dat de ruiten doet trillen is ons allen immers bekend. U kunt meerdere stappen nemen om deze schade te voorkomen, maar geen enkele voorzorgsmaatregel garandeert 100% voorkoming van het probleem. Dubbel glas is natuurlijk veel steviger dan enkelglas en wordt tegenwoordig bijna overal gebruikt in verband met energiebezuiniging, maar zelfs dit kan sneuvelen door een baksteen of een vuurwerkbom. Glas Reparatieservice reageert snel, zelfs op deze dag van het jaar. Wij bieden u een bepaalde kwaliteitsgarantie van; Gekwalificeerde glaszetters,  plaatsing volgens de NEN-norm, garantie op de plaatsing van het glas en we ruimen na de klus weer netjes op. Heeft u dus schade aan uw ruit van uw woning of een ander raam? Neem dan contact op met de glaszetter van Haarlem, Glas reparatieservice!

Beveilig je huis

We hebben de films van Home Alone allemaal gezien. Of je nu wilt of niet, tijdens de Kerstdagen ontkom je niet aan deze films. Het jongetje dat vergeten wordt en alleen thuis blijft, of het jongetje dat alleen ziek thuis is. Net op die momenten wordt er natuurlijk ingebroken. De bouwvak weken is niet alleen het hoogseizoen wat vakantie betreft, het is ook het hoogseizoen voor inbrekers. Grote huizen die verlaten zijn, zien zij als een leuk verjaardagscadeautje. Tenzij jij ook een zoon hebt die achtergebleven is en over net zulk handig speelgoed en een masterbrein beschikt, is het handig om maatregelen te treffen om je huis te beveiligen. 

Beveiliging

Mocht je naast je huis ook beschikken over een bedrijf, zorg dan dat ze beide goed beveiligd zijn. We begrijpen dat het je niet je huis vol gaat hangen met allemaal camera’s. Je zou wel een camerasysteem in je bedrijf kunnen laten installeren en dan eventueel één camera in je huis laten hangen. Deze camera kun je het beste hangen op de plek waar de meest waardevolle spullen liggen. Daarnaast is het verstandig om een alarmsysteem te laten installeren. Als je op vakantie gaat, zet je het alarm erop. Op deze manier krijg jij en de politie meteen een melding als het alarm afgaat. Er bestaat ook een systeem die op bepaalde tijden je lichten aan doet en ook weer uit. Zo lijkt het alsof je thuis bent en zet je inbrekers op een verkeerd spoor. Woon jij in een groot huis met een grote oprijlaan? Zorg dan voor een hekwerk voor de deur. Dit maakt het voor inbrekers lastiger om bij je huis te komen. Een goede beveiliging begint immers bij de buitenbeveiliging. Vertrouw jij het alsnog niet, dan kun je altijd iemand op je huis laten passen en zorgen dat de buren een oogje in het zeil houden.

Rustig op vakantie

Voordat je op vakantie gaat, is het in ieder geval verstandig om een aantal maatregelen te treffen. Welke dat zijn, is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt buren, familie of vrienden vragen of je zorgt dat er een alarm opstaat. Woon je in een woonwijk, dan is de sociale controle sowieso al een stuk groter. Heb jij een huis dat niet omringd wordt door andere huizen, dan is het verstandig om te zorgen dat iemand jouw huis in de gaten houdt of dat je het voorziet van een camerasysteem.

Woontrends van 2017

Het is nog 2016, maar voor je het weet staat 2017 alweer voor de deur. Dat betekent tijd voor de nieuwst trends op het gebied van wonen. Je staat er misschien niet direct bij stil, maar onbewust neem ook jij de nieuwste woontrends over en heeft dit dus ook zeker invloed op jouw woning. Benieuwd wat er voor 2017 allemaal te wachten staat op het gebied van interieurtrends? Lees dan vooral even verder.

Trends in 2016

Waar er in 2016 veel gebruik werd gemaakt van poedertinten en pastel, heeft dit veel minder de nadruk in 2017. Het liefelijke interieur heeft dan ook wel zijn tijd gehad en er wordt ruimte gemaakt voor veel nieuws. Ook op het vlak van koperen tinten en materialen, wordt er in 2017 meer gebruik gemaakt van warmere kleuren. Dit zelfde geldt ook voor marmer. Waar dit in 2016 overal in terug kwam, verdwijnt dit ook steeds meer.

Interieur 2017

De zachte en lieve kleuren hebben dus wel de beste tijd gehad. Er wordt dan ook ruimte gemaakt voor diepere, warmere kleuren zoals terracotta en bruin. Dit betekent dat er ook meer donkere kleuren in huis komen. Het zal je misschien verbazen, maar ook groen valt hieronder en is de kleur van komend seizoen. Planten en andere groene accessoires in je woning? Zeker een goed idee. Durf je het helemaal groots aan te pakken, ga dan voor een groene muur.
Niet alleen de kleuren worden warmer, ook de materialen. De trend van koper zien we dan ook verplaatsen naar messing en brons.

Opvallend

Als we kijken naar het design is er een trend die erg opvallend is, namelijk: de slimme manier van verpakken. Dit is een trend die door veel designers wordt opgepakt en ook bij IKEA zien we dit goed terug naar voren komen. De trend flat packed is dan ook helemaal hot en daarnaast ook helemaal geschikt voor als bijvoorbeeld gaat verhuizen. Daarnaast wordt er ook veel meer gekeken naar de mogelijkheden voor materialen en speelt recycling een belangrijke rol. Duurzaamheid zien we dan ook steeds groeien binnen de wereld van interieur.

De stijl van 2017 staat dus eigenlijk in het teken van de avant-garde. We zien meer vernieuwing, warmere kleuren en materialen. Wil jij deze woonstijl doorvoeren binnen jouw woning? Denk dan aan vloerkleden die niet alleen met een warme kleur warmte geven aan de ruimte, maar ook voornamelijk met het materiaal. Daarnaast zijn kleine, groene plantjes zoals cactussen een goede optie om je woning wat meer groen te geven. Opzoek naar nieuwe meubels? Vergelijk ze dan eerst even hier.

woning

DIY: Industriele woontrend creëren

Het is een van de populairste woontrends op dit moment: Industrieel wonen. Van industriële lampen tot betonnen muren en een minimalistische inrichting, het valt allemaal onder de trend van nu. Om een industriële woontrend in jouw woning te creëren hoef je natuurlijk niet gelijk te verhuizen en opzoek te gaan naar een loft of pakhuis zoals op vele inspiratie foto’s wordt nagebootst. Met slechts kleine aanpassingen en toevoegingen kan ook jij van je huidige paleisje een industrieel tintje geven. Wil je weten hoe? Lees dan vooral verder voor de do-it-yourself tips.

Meubels

Zoals al eerder genoemd hoef je niet gelijk je interieur rigoureus te veranderen voor een industriële sfeer binnen je woning. Wel spelen de meubels een belangrijke rol voor het creëren van de juiste sfeer. Je kan hier denken aan een industriële lamp boven de eettafel of juist wat minder woonaccessoires. Een kleed doet het ook vaak goed in je woning en creëert, ondanks de strakke styling, toch nog wat warmte en een huiselijke sfeer. Wil je het wel wat groters aanpakken? Dan is een leren (beetje versleten) bank een goede toevoeging aan je woning voor de ultieme industriële sfeer. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een chesterfield bank. Daarnaast oogt deze bank ook was klassieker, voor als je naar de industriële sfeer ook voor klassiek wilt gaan. Vergeet daarnaast niet de kleine woonaccessoires zoals bakjes van glas en staal of fotolijsten. Bij de industriële trend gaat het vooral om less is more.

Materialen

Naast dat de meubels een belangrijke rol spelen in de juiste sfeer binnen je woning, spelen ook de materialen van je interieur een belangrijke rol. Denk hierbij aan wat donkerdere tinten zoals grijs, donker groen, antraciet, cognac bruin en zwart. Ook wit wordt veel gebruikt voor het neutraliserende effect. Daarnaast vormen materialen zoals beton, staal en koper de kern van je industriële look. Koper wordt steeds populairder en zien we steeds meer terug in verschillende vormen van accessoires. Denk aan spiegels met een koperen rand, lampen, fotolijsten en simpel weg ook het servies. Naast dat koper steeds populairder wordt is het ook ideaal om toch de juiste hoeveelheid warmte in je woning te geven. Beton wordt daarentegen vooral gebruik voor de vloer. Mocht je het groots willen aanpakken en de vloer onderhanden nemen dan is beton de oplossing. Dit geldt overigens ook voor de muren. Let hier wel goed op de kleur die je kiest. Je muren zijn namelijk de grootste oppervlaktes en met een donkere tint is het wel noodzakelijk om goed te kijken naar je verlichting en lichtplan voor de juiste hoeveelheid licht.

industrielelamp2

Ramen om doorheen te staren

Als de zon weer begint te schijnen is het toch wel te zien dat de ramen niet meer zo schoon zijn.  Ze zitten vol zand en andere viezigheden.  Dus is het tijd om de ramen te gaan zemen. Voor veel mensen is het een flinke stap om er mee te beginnen, want vaak laat het zemen strepen achter en kun je weer opnieuw beginnen. Daarom hier 9 tips om de ramen streeploos schoon te krijgen.

1. Bewolkte dag

Zeem de ramen op een dag dat de zon zich niet laat zien en het bewolkt is buiten. De zon zorgt er namelijk voor dat het water en het sop snel opdrogen waardoor er zeepresten ontstaan en er strepen te zien zijn.

2. Van boven naar beneden

Het slimste is om van boven naar beneden te werken. Zo voorkom je dat er (vuile) druppels naar beneden glijden op de plekken waar je net bent geweest. Dat is natuurlijk zonde van je werk.

3. Een trekker

Het is aan te raden om een trekker te gebruiken tijdens het ramen zemen. En een trekker met een lange steel is helemaal handig. Zo kom je ook makkelijker bij dat ene hoekje die je anders misschien wel over slaat.

4. Oude t-shirts komen van pas

Misschien klinkt het gek, maar een oud t-shirt kan echt helpen om de ramen goed schoon te krijgen. Oude t-shirts pluizen niet en werken absorberend. Handige en simpele truc dus om de ramen mee te wassen.

5. Pas op voor je houtwerk

Zorg ervoor dat er geen of zo weinig mogelijk schoonmaakmiddel en water op het houtwerk komt. Dit kan het houtwerk beschadigen. Gebruik daarom steeds een klein beetje schoonmaakmiddel en spray af en toe iets bij in plaats van gelijk het hele raam in te sprayen.

6. Wattenstaafjes voor de hoekjes

Vaak zitten er bij de randen van ramen veel vuil. Dit is lastig weg te krijgen met een spons of een trekker. Daarom is het handig om wattenstaafjes te gebruiken voor deze lastige plekken. Door een schone rand ziet gelijk het hele raam er schoner uit.

7. Het perfecte schoonmaakmiddel

Om de ramen mooi te laten glanzen kun je zelf een effectief schoonmaakmiddel maken. Meng 1 kopje water, 1 kop ontsmettingsmiddel en 1 eetlepel azijn met elkaar. Dit is een goed middel om de ramen schoon te krijgen. Ook een scheutje glasspoelmiddel in de normale emmer water kan een verschil maken.

8. Toch nog strepen

Heb je ondanks deze tips nog steeds strepen? Gebruik dan oude kranten. Maak een prop van een krant en wrijf deze over het raam. Daarna is er geen streep meer te zien.

9. Neem de tijd

Voor een perfect resultaat is het belangrijk dat je even de tijd neemt om de ramen te zemen. Met een muziekje erbij en wat frisse lucht wordt de klus toch nog een stuk leuker. Kun je deze klus nog steeds niet waarderen en blijf je het maar uitstellen? Misschien is het dan een idee om er iemand voor in te huren.  Misschien kan deze hulp naast de ramen zemen en ook wel andere huishoudelijke klussen voor je oppakken.

(201)

Dubbelglas: wat zijn de voordelen en hoe plaats ik het?

De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat het kouder wordt. De verwarming moet weer aan en dat zorgt voor hogere stookkosten dan in de zomermaanden. De energierekening kan behoorlijk verlaagd worden door dubbelglas, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van dit glas ten opzichte van enkel glas en hoe plaats ik het?

Dikker glas isoleert beter

Een veelgehoorde klacht bij enkel glas is dat het bij koud weer behoorlijk tocht bij het raam. Dat kan kloppen. Enkel glas is dun en daardoor is de kans aanwezig dat tocht door of langs het raam gaat. Eén van de voordelen is dan ook dat u na plaatsing van dubbelglas geen last meer heeft van koude luchtstromen als u dicht bij het raam zit.

Indien u naast een drukke weg of vlak bij het spoor woont, kan dit zorgen voor behoorlijk wat geluidsoverlast. Dat is natuurlijk vervelend. Het is simpelweg te voorkomen door uw dunne ramen te vervangen door ramen gemaakt van dikker glas. Hierdoor is de kans dat u ’s ochtends wakker wordt van een trein of langsrazende auto’s een stuk kleiner en kunt u nog lekker even doorslapen.

Bespaar op stookkosten

Het aanschaffen van steviger glas mag dan een flinke investering zijn, maar uiteindelijk merkt u deze aanschaf zeker in de portemonnee. Doordat koude luchtstromen niet meer naar binnen komen en warmte niet makkelijk meer naar buiten trekt, hoeft u een stuk minder te stoken dan wanneer uw huis voorzien is van enkel glas. Nu bespaart u op jaarbasis geen groot bedrag, maar door de jaren heen kan dit behoorlijk wat geld schelen.

Verklein de kans op inbraken

Doordat dubbelglas een stuk dikker en sterker is dan enkel glas, verhoogt het de veiligheid van uw woning. Zo kan steviger glas bijvoorbeeld een behoorlijk stootje hebben en daardoor is de kans op doorvallen kleiner. Door dikker dubbel glas in uw kozijnen te plaatsen, maakt u het inbrekers dus ook lastiger om uw huis binnen te komen. Enkel glas is met een klein tikje kapot, maar om door dikker glas heen te komen is een stuk meer power nodig.

Het plaatsen van dikker glas

Het plaatsen van dikker glas in uw woning vergt de nodige vakkennis en het is dan ook niet aanbevolen om dit zelf te doen indien u er geen verstand van heeft. Als doe-het-zelfer is het nog maar de vraag of het nieuwe glas ook goed geplaatst wordt. Zo is de kans groot dat er een lek ontstaat bij het zelf plaatsen van uw ramen. Om problemen te voorkomen raden wij u dan ook van harte aan om een professionele glaszetter in te huren. Zo bent u verzekerd van een goede plaatsing van uw dubbelglas ramen.

Zorg dat je woning winterklaar is: bescherm je leidingen tegen bevriezen

Water dat bevriest, zet uit. Hierdoor kunnen flessen water die je in de vriezer legt gaan barsten en door ditzelfde principe kunnen waterleidingen die niet worden afgetapt kapot vriezen. Om te voorkomen dat de leidingen zullen springen, is het van belang je woning goed winterklaar te maken en de leidingen goed te beschermen. Hoe je dit precies doet leggen we hieronder uit.

Tap kwetsbare leidingen af
Leidingen die kunnen bevriezen kun je het beste aftappen. Denk hierbij vooral aan leidingen die naar een schuurtje of waterpunt aan de buitenzijde van de woning lopen. Je draait de kraan binnen in huis dicht en zet vervolgens de kranen buiten open. Soms is er op het laagste punt van de leiding een tappunt gemaakt om zo de leidingen op een praktische wijze af te kunnen tappen. Als dit er niet is dan kun je hopen op het beste en de kraan buitenshuis open laten staan. Met wat geluk bevriest het water dusdanig dat het niet de leidingen open laat barsten, maar in de lengterichting uitzet waardoor het als het ware de waterleiding uit wordt geduwd. Op die manier spaar je de leidingen.

Denk ook aan de kruipruimte en andere kwetsbare leidingen
In de kruipruimte kan het soms ook vriezen. Bij geringe vorst zal dit zo’n vaart niet lopen, maar als er bijvoorbeeld koude lucht in de kruipruimte kan komen of er een hevige vorstperiode aan zit te komen, kunnen leidingen in de kruipruimte ook bevriezen. Zorg er daarom voor dat je alles even naloopt en alle kwetsbare leidingen aftapt. Leidingen die door een spouwmuur lopen kunnen hier ook onder vallen, maar dat hangt voornamelijk van de actuele temperatuur af. Heb je hulp nodig met leidingwerk? Informeer hiervoor bij uw plaatselijke loodgieter, zoals hartonderhoudenrenovatie.nl

Zonwerend glas zorgt voor energiebesparing

Zonwerend glas in uw woning zorgt niet alleen voor sfeer en geeft uw pand een fraai karakter, het is ook nog eens energiebesparend. Doordat het ongewenste warmte buiten houdt, hoeft u minder kosten te maken om uw woning te laten koelen. Daarnaast heeft het als bijkomend voordeel dat het nauwelijks UV licht doorlaat. Teveel UV licht kan schadelijk zijn voor uw meubelen die uiteindelijk kunnen verkleuren. Zonwerend glas kunt u verkrijgen in verschillende kleuren, ook is er een mogelijkheid om deze met een spiegelend effect te verkrijgen. Het glas wordt gemaakt door isolatieglas te voorzien van zonwerende coating.

LTA en ZTA Waarde

Binnen het zogenaamde glasvlak wordt er met soorten waarden gewerkt om zonwerend glas te creëren. Het gaat hier om de LTA en ZTA waarde. De LTA waarde geeft aan hoeveel licht er wordt doorgelaten. De ZTA waarde geeft daarentegen de hoeveelheid warmte aan wat uiteindelijk door de beglazing heen komt. Een waarde van veertig procent houdt in dat er veertig procent van de warmte door het glas heen gaat en dat er dus zestig procent door het glas wordt gereflecteerd en geabsorbeerd. Wilt u graag weten welke waarden bij u in de woning geschikt is? Dan kunt u advies inwinnen bij de glaszetters van Walhofglas.

Uw ruiten vervangen? Profiteer van financiële regeling dubbel glas

Wie overweegt om ruiten te laten vervangen in huis doet er verstandig aan om op de hoogte te zijn van de aantrekkelijke financiële voordelen die momenteel van kracht zijn. Bij de keuze voor isolatieglas besparen mensen tenslotte twee keer zo veel geld. Naast energiebesparing door betere isolatie geldt er een lagere btw en kunnen mensen in sommige gevallen in aanmerking komen voor subsidies.

Waarom financieel voordeel?

Dubbelglas_principe_opbouwEnergiebesparende maatregelen in en om het huis dragen bij aan een beter milieu. De overheid wil dit graag belonen en huizenbezitters stimuleren om aanpassingen aan hun huis te verrichten. De voordelige regeling richt zich op diverse aanpassingen in het huis die resulteren in meer energiezuinigheid. Hier valt ook het plaatsen van dubbel glas of HR-glas onder.

Lagere btw

Tijdelijk is er sprake van een btw op het arbeidsloon verlaagd van 21 procent naar 6 procent. Wilt u hier gebruik van maken dan moet u zeker niet te lang wachten. Deze regeling loopt namelijk nog tot 1 juli 2015. Bent u toch van plan om uw ruiten te laten vervangen door een glaszetter dan zou het uiteraard zonde zijn om dit financiële voordeel mis te lopen.

Daarnaast zijn er diverse subsidiepotjes op lokaal niveau (provincie, gemeente) en is er sinds juli 2014 een landelijke subsidie voor het energiezuiniger maken van huurwoningen. Wellicht komt u hiervoor in aanmerking. Een erkende glaszetter kan voor u bekijken of u in aanmerking komt voor de bovenstaande financiële regelingen en u helpen met de aanvraag ervan.

Dubbel glas en HR-glas

Voorwaarde om met de aantrekkelijke financiële regelling uw ruiten te laten vervangen is dat u in ieder geval voor isolatieglas kiest, zoals dubbel glas of HR-glas. Dubbel glas en hoogrendement glas hebben een aantal voordelen. Het zorgt voor een beter leefcomfort, het houdt de warmte in huis beter vast en de kou buiten. Daarbij bespaart u ook nog eens op stookkosten, dus heeft u een lagere energienota.

Fast Glass Service-HR++Voor hoogrendement glas bestaan diverse soorten met verschillende isolatiewaarden. Ze worden aangeduid met HR, HR+ HR++. Ter vergelijking: enkel glas vervangen door HR++ glas kan in een gemiddelde eengezinswoning gemiddeld 430 m3 gasverbruik per jaar besparen. Dat is aanzienlijk als u weet dat een woning gemiddeld bijna 1300 m3 gas voor centrale verwarming nodig heeft. Laat dubbel glas of HR-glas wel plaatsen door een erkende glaszetter.

Meer weten over HR-glas, financieel voordeel of het plaatsen van ruiten in uw huis? Dan kunt u altijd even contact opnemen met de glasservice Glas-Gigant: tel. 020-4971683; www.glas-gigant.nl

Glaszetter-en reparateur