Het verschil tussen een dakkapel en een dakraam

Een dakkapel en een dakraam zijn verschillend, maar toch hebben ze een gemeenschappelijke eigenschap. Ze creëren namelijk beide extra daglicht in een ruimte. Dit is de belangrijkste reden waarom mensen een van de twee laten plaatsen in het dak van bijvoorbeeld de zolder. Wij willen u graag helpen bij de keuze. Dit is de reden dat we de voor- en nadelen voor u uiteenzetten. Twijfelt u na dit artikel nog steeds? Wees dan niet bang om een ervaren dakdekker uit Enschede in te schakelen.

Wat is het grote verschil tussen een dakkapel en een dakraam?

Het plaatsen van een dakraam gebeurt vaak in een schuin dak. Het is dan ook letterlijk een raam in uw dak. Een dakraam creëert meer licht in uw ruimte. Dit raam wordt in dezelfde hoek als het dak geplaatst. Vaak is het dak vrij laag en dan wordt er met een dakraam geen extra ruimte gecreëerd. Een dakkapel is ook een soort dakraam, maar daarnaast is het ook een uitbouw in uw dak. Het plaatsen van een dakkapel gebeurt verticaal. Het gevolg hiervan is dat er extra licht én extra ruimte ontstaat in de kamer. Het dakraam en de dakkapel kunnen vaak ook geopend worden en dit zorgt voor ventilatie.

De voor- en nadelen van een dakkapel en dakraam

Een groot voordeel van een dakkapel is dus de extra ruimte die wordt gecreëerd. Daarnaast heeft u bij een dakkapel veel verschillende keuzes. U kunt namelijk zelf de materialen, kleuren, stijlen en maten kiezen. Bij een dakraam bent u vaak wat beperkter. Dit grote voordeel bij een dakkapel zorgt ook voor een groot prijsverschil. De kosten van een dakkapel liggen namelijk een stuk hoger dan die van een dakraam. Een ander nadeel van een dakkapel is dat u er een vergunning voor nodig heeft. Dit hoeft bij een dakraam niet. Een vergunning gaat u extra tijd en geld kosten. De goedkeuring (of afkeuring) van een vergunning duurt meestal een paar maanden.

Een allround dakdekker inschakelen

Als u twijfelt over uw keuzes of u wilt nog meer aan uw dak laten gebeuren, dan is het verstandig een allround dakdekker in te schakelen. Dakdekkers zijn in iedere regio te vinden. Woont u bijvoorbeeld in Breda, dan kunt u een allround dakdekker uit Breda inschakelen. Deze geeft u adviezen en kan alle voor- en nadelen voor u uiteenzetten. Wees dus niet bang om van te voren een expert in te schakelen.

Meubels bepalen de stemming in huis

Uw meubels zijn een belangrijke toegevoegde waarde voor uw interieur. Waarom? Omdat een groot deel van de stemming in uw huiskamer, woonkamer of slaapkamer word bepaald door de meubelen. Wees daarom kieskeurig en selectief met het kiezen van de juiste meubels.

Hoe vind ik de juiste meubels voor mijn interieur?

U zult moeten beginnen met het inspecteren van uw huidige interieur. Zo zult u moeten kijken naar de kleurstelling die u al in uw huis heeft verwerkt en de materialen die bij de overige meubels of woonaccessoires zijn gebruikt. Speel in op deze kleurstellingen bij het kiezen van uw (nieuwe) meubels!

Ook valt er te kijken naar het materiaalsoort waar u voor kiest. Stel u heeft gecapitonneerde eetkamerstoelen dan is het een idee om ook een gecapitonneerde hoekbank of bankstel hier bij te kiezen. Dit zorgt er voor dat de meubelen met elkaar overeen komen!

Kies voor de juiste woonwinkel

Er zijn in Nederland talloze woonwinkels waar u uw meubels kunt bestellen. Dit houd ook in dat er talloze meubelen zijn en de beslissing welke meubelen u wilt een stuk moeilijker maakt. Zorg daarom voor u naar een woonwinkel gaat dat u zichzelf eerst goed laat informeren over de desbetreffende meubelwinkel. U kunt dit op diverse manieren doen. U kunt bijvoorbeeld online een onderzoek doen naar de meubelwinkel, online is vaak veel informatie en reviews te vinden over de winkel wat u een beeld zult geven bij wat u te wachten staat. Ook kunt u navraag doen in uw directe omgeving, misschien kunt u vragen aan uw buurvrouw, vriendin enz waar zei haar mooie meubels heeft gekocht!

Glaszetter Haarlem

Het kan gebeuren dat uw glas breekt of vernield wordt. Of dit nu een binnendeur is die keihard dichtgeslagen of doorheen gelopen wordt of dat u inbraakschade of last van vandalisme heeft kunt u terecht bij dé glaszetter in Regio Haarlem; Glas Reparatieservice. Wij worden erkend door elke verzekering in Nederland dus u kunt uw kosten altijd verhalen bij uw verzekeraar! Wij zorgen voor een snelle response op uw melding. Zo hoeft u niet een hele dag te wachten als ’s avonds uw ruit ingegooid wordt. Wij komen snel naar u toe en u kunt snel weer van uw nachtrust genieten. Wij reageren op melding 365 dagen in het jaar en 24 uur per dag, dus ook in de vakantieperiodes kunt u bij ons terecht!

Periode van meeste de schademeldingen

Het vaakst is er glasschade rond Oud en Nieuw. Vuurwerk gaat alle kanten op en vuurwerkschade is daarom een veel voorkomend probleem. Het illegale vuurwerk dat de ruiten doet trillen is ons allen immers bekend. U kunt meerdere stappen nemen om deze schade te voorkomen, maar geen enkele voorzorgsmaatregel garandeert 100% voorkoming van het probleem. Dubbel glas is natuurlijk veel steviger dan enkelglas en wordt tegenwoordig bijna overal gebruikt in verband met energiebezuiniging, maar zelfs dit kan sneuvelen door een baksteen of een vuurwerkbom. Glas Reparatieservice reageert snel, zelfs op deze dag van het jaar. Wij bieden u een bepaalde kwaliteitsgarantie van; Gekwalificeerde glaszetters,  plaatsing volgens de NEN-norm, garantie op de plaatsing van het glas en we ruimen na de klus weer netjes op. Heeft u dus schade aan uw ruit van uw woning of een ander raam? Neem dan contact op met de glaszetter van Haarlem, Glas reparatieservice!

Beveilig je huis

We hebben de films van Home Alone allemaal gezien. Of je nu wilt of niet, tijdens de Kerstdagen ontkom je niet aan deze films. Het jongetje dat vergeten wordt en alleen thuis blijft, of het jongetje dat alleen ziek thuis is. Net op die momenten wordt er natuurlijk ingebroken. De bouwvak weken is niet alleen het hoogseizoen wat vakantie betreft, het is ook het hoogseizoen voor inbrekers. Grote huizen die verlaten zijn, zien zij als een leuk verjaardagscadeautje. Tenzij jij ook een zoon hebt die achtergebleven is en over net zulk handig speelgoed en een masterbrein beschikt, is het handig om maatregelen te treffen om je huis te beveiligen. 

Beveiliging

Mocht je naast je huis ook beschikken over een bedrijf, zorg dan dat ze beide goed beveiligd zijn. We begrijpen dat het je niet je huis vol gaat hangen met allemaal camera’s. Je zou wel een camerasysteem in je bedrijf kunnen laten installeren en dan eventueel één camera in je huis laten hangen. Deze camera kun je het beste hangen op de plek waar de meest waardevolle spullen liggen. Daarnaast is het verstandig om een alarmsysteem te laten installeren. Als je op vakantie gaat, zet je het alarm erop. Op deze manier krijg jij en de politie meteen een melding als het alarm afgaat. Er bestaat ook een systeem die op bepaalde tijden je lichten aan doet en ook weer uit. Zo lijkt het alsof je thuis bent en zet je inbrekers op een verkeerd spoor. Woon jij in een groot huis met een grote oprijlaan? Zorg dan voor een hekwerk voor de deur. Dit maakt het voor inbrekers lastiger om bij je huis te komen. Een goede beveiliging begint immers bij de buitenbeveiliging. Vertrouw jij het alsnog niet, dan kun je altijd iemand op je huis laten passen en zorgen dat de buren een oogje in het zeil houden.

Rustig op vakantie

Voordat je op vakantie gaat, is het in ieder geval verstandig om een aantal maatregelen te treffen. Welke dat zijn, is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt buren, familie of vrienden vragen of je zorgt dat er een alarm opstaat. Woon je in een woonwijk, dan is de sociale controle sowieso al een stuk groter. Heb jij een huis dat niet omringd wordt door andere huizen, dan is het verstandig om te zorgen dat iemand jouw huis in de gaten houdt of dat je het voorziet van een camerasysteem.

Woontrends van 2017

Het is nog 2016, maar voor je het weet staat 2017 alweer voor de deur. Dat betekent tijd voor de nieuwst trends op het gebied van wonen. Je staat er misschien niet direct bij stil, maar onbewust neem ook jij de nieuwste woontrends over en heeft dit dus ook zeker invloed op jouw woning. Benieuwd wat er voor 2017 allemaal te wachten staat op het gebied van interieurtrends? Lees dan vooral even verder.

Trends in 2016

Waar er in 2016 veel gebruik werd gemaakt van poedertinten en pastel, heeft dit veel minder de nadruk in 2017. Het liefelijke interieur heeft dan ook wel zijn tijd gehad en er wordt ruimte gemaakt voor veel nieuws. Ook op het vlak van koperen tinten en materialen, wordt er in 2017 meer gebruik gemaakt van warmere kleuren. Dit zelfde geldt ook voor marmer. Waar dit in 2016 overal in terug kwam, verdwijnt dit ook steeds meer.

Interieur 2017

De zachte en lieve kleuren hebben dus wel de beste tijd gehad. Er wordt dan ook ruimte gemaakt voor diepere, warmere kleuren zoals terracotta en bruin. Dit betekent dat er ook meer donkere kleuren in huis komen. Het zal je misschien verbazen, maar ook groen valt hieronder en is de kleur van komend seizoen. Planten en andere groene accessoires in je woning? Zeker een goed idee. Durf je het helemaal groots aan te pakken, ga dan voor een groene muur.
Niet alleen de kleuren worden warmer, ook de materialen. De trend van koper zien we dan ook verplaatsen naar messing en brons.

Opvallend

Als we kijken naar het design is er een trend die erg opvallend is, namelijk: de slimme manier van verpakken. Dit is een trend die door veel designers wordt opgepakt en ook bij IKEA zien we dit goed terug naar voren komen. De trend flat packed is dan ook helemaal hot en daarnaast ook helemaal geschikt voor als bijvoorbeeld gaat verhuizen. Daarnaast wordt er ook veel meer gekeken naar de mogelijkheden voor materialen en speelt recycling een belangrijke rol. Duurzaamheid zien we dan ook steeds groeien binnen de wereld van interieur.

De stijl van 2017 staat dus eigenlijk in het teken van de avant-garde. We zien meer vernieuwing, warmere kleuren en materialen. Wil jij deze woonstijl doorvoeren binnen jouw woning? Denk dan aan vloerkleden die niet alleen met een warme kleur warmte geven aan de ruimte, maar ook voornamelijk met het materiaal. Daarnaast zijn kleine, groene plantjes zoals cactussen een goede optie om je woning wat meer groen te geven. Opzoek naar nieuwe meubels? Vergelijk ze dan eerst even hier.

woning

DIY: Industriele woontrend creëren

Het is een van de populairste woontrends op dit moment: Industrieel wonen. Van industriële lampen tot betonnen muren en een minimalistische inrichting, het valt allemaal onder de trend van nu. Om een industriële woontrend in jouw woning te creëren hoef je natuurlijk niet gelijk te verhuizen en opzoek te gaan naar een loft of pakhuis zoals op vele inspiratie foto’s wordt nagebootst. Met slechts kleine aanpassingen en toevoegingen kan ook jij van je huidige paleisje een industrieel tintje geven. Wil je weten hoe? Lees dan vooral verder voor de do-it-yourself tips.

Meubels

Zoals al eerder genoemd hoef je niet gelijk je interieur rigoureus te veranderen voor een industriële sfeer binnen je woning. Wel spelen de meubels een belangrijke rol voor het creëren van de juiste sfeer. Je kan hier denken aan een industriële lamp boven de eettafel of juist wat minder woonaccessoires. Een kleed doet het ook vaak goed in je woning en creëert, ondanks de strakke styling, toch nog wat warmte en een huiselijke sfeer. Wil je het wel wat groters aanpakken? Dan is een leren (beetje versleten) bank een goede toevoeging aan je woning voor de ultieme industriële sfeer. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een chesterfield bank. Daarnaast oogt deze bank ook was klassieker, voor als je naar de industriële sfeer ook voor klassiek wilt gaan. Vergeet daarnaast niet de kleine woonaccessoires zoals bakjes van glas en staal of fotolijsten. Bij de industriële trend gaat het vooral om less is more.

Materialen

Naast dat de meubels een belangrijke rol spelen in de juiste sfeer binnen je woning, spelen ook de materialen van je interieur een belangrijke rol. Denk hierbij aan wat donkerdere tinten zoals grijs, donker groen, antraciet, cognac bruin en zwart. Ook wit wordt veel gebruikt voor het neutraliserende effect. Daarnaast vormen materialen zoals beton, staal en koper de kern van je industriële look. Koper wordt steeds populairder en zien we steeds meer terug in verschillende vormen van accessoires. Denk aan spiegels met een koperen rand, lampen, fotolijsten en simpel weg ook het servies. Naast dat koper steeds populairder wordt is het ook ideaal om toch de juiste hoeveelheid warmte in je woning te geven. Beton wordt daarentegen vooral gebruik voor de vloer. Mocht je het groots willen aanpakken en de vloer onderhanden nemen dan is beton de oplossing. Dit geldt overigens ook voor de muren. Let hier wel goed op de kleur die je kiest. Je muren zijn namelijk de grootste oppervlaktes en met een donkere tint is het wel noodzakelijk om goed te kijken naar je verlichting en lichtplan voor de juiste hoeveelheid licht.

industrielelamp2

Ramen om doorheen te staren

Als de zon weer begint te schijnen is het toch wel te zien dat de ramen niet meer zo schoon zijn.  Ze zitten vol zand en andere viezigheden.  Dus is het tijd om de ramen te gaan zemen. Voor veel mensen is het een flinke stap om er mee te beginnen, want vaak laat het zemen strepen achter en kun je weer opnieuw beginnen. Daarom hier 9 tips om de ramen streeploos schoon te krijgen.

1. Bewolkte dag

Zeem de ramen op een dag dat de zon zich niet laat zien en het bewolkt is buiten. De zon zorgt er namelijk voor dat het water en het sop snel opdrogen waardoor er zeepresten ontstaan en er strepen te zien zijn.

2. Van boven naar beneden

Het slimste is om van boven naar beneden te werken. Zo voorkom je dat er (vuile) druppels naar beneden glijden op de plekken waar je net bent geweest. Dat is natuurlijk zonde van je werk.

3. Een trekker

Het is aan te raden om een trekker te gebruiken tijdens het ramen zemen. En een trekker met een lange steel is helemaal handig. Zo kom je ook makkelijker bij dat ene hoekje die je anders misschien wel over slaat.

4. Oude t-shirts komen van pas

Misschien klinkt het gek, maar een oud t-shirt kan echt helpen om de ramen goed schoon te krijgen. Oude t-shirts pluizen niet en werken absorberend. Handige en simpele truc dus om de ramen mee te wassen.

5. Pas op voor je houtwerk

Zorg ervoor dat er geen of zo weinig mogelijk schoonmaakmiddel en water op het houtwerk komt. Dit kan het houtwerk beschadigen. Gebruik daarom steeds een klein beetje schoonmaakmiddel en spray af en toe iets bij in plaats van gelijk het hele raam in te sprayen.

6. Wattenstaafjes voor de hoekjes

Vaak zitten er bij de randen van ramen veel vuil. Dit is lastig weg te krijgen met een spons of een trekker. Daarom is het handig om wattenstaafjes te gebruiken voor deze lastige plekken. Door een schone rand ziet gelijk het hele raam er schoner uit.

7. Het perfecte schoonmaakmiddel

Om de ramen mooi te laten glanzen kun je zelf een effectief schoonmaakmiddel maken. Meng 1 kopje water, 1 kop ontsmettingsmiddel en 1 eetlepel azijn met elkaar. Dit is een goed middel om de ramen schoon te krijgen. Ook een scheutje glasspoelmiddel in de normale emmer water kan een verschil maken.

8. Toch nog strepen

Heb je ondanks deze tips nog steeds strepen? Gebruik dan oude kranten. Maak een prop van een krant en wrijf deze over het raam. Daarna is er geen streep meer te zien.

9. Neem de tijd

Voor een perfect resultaat is het belangrijk dat je even de tijd neemt om de ramen te zemen. Met een muziekje erbij en wat frisse lucht wordt de klus toch nog een stuk leuker. Kun je deze klus nog steeds niet waarderen en blijf je het maar uitstellen? Misschien is het dan een idee om er iemand voor in te huren.  Misschien kan deze hulp naast de ramen zemen en ook wel andere huishoudelijke klussen voor je oppakken.

(201)

Dubbelglas: wat zijn de voordelen en hoe plaats ik het?

De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat het kouder wordt. De verwarming moet weer aan en dat zorgt voor hogere stookkosten dan in de zomermaanden. De energierekening kan behoorlijk verlaagd worden door dubbelglas, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van dit glas ten opzichte van enkel glas en hoe plaats ik het?

Dikker glas isoleert beter

Een veelgehoorde klacht bij enkel glas is dat het bij koud weer behoorlijk tocht bij het raam. Dat kan kloppen. Enkel glas is dun en daardoor is de kans aanwezig dat tocht door of langs het raam gaat. Eén van de voordelen is dan ook dat u na plaatsing van dubbelglas geen last meer heeft van koude luchtstromen als u dicht bij het raam zit.

Indien u naast een drukke weg of vlak bij het spoor woont, kan dit zorgen voor behoorlijk wat geluidsoverlast. Dat is natuurlijk vervelend. Het is simpelweg te voorkomen door uw dunne ramen te vervangen door ramen gemaakt van dikker glas. Hierdoor is de kans dat u ’s ochtends wakker wordt van een trein of langsrazende auto’s een stuk kleiner en kunt u nog lekker even doorslapen.

Bespaar op stookkosten

Het aanschaffen van steviger glas mag dan een flinke investering zijn, maar uiteindelijk merkt u deze aanschaf zeker in de portemonnee. Doordat koude luchtstromen niet meer naar binnen komen en warmte niet makkelijk meer naar buiten trekt, hoeft u een stuk minder te stoken dan wanneer uw huis voorzien is van enkel glas. Nu bespaart u op jaarbasis geen groot bedrag, maar door de jaren heen kan dit behoorlijk wat geld schelen.

Verklein de kans op inbraken

Doordat dubbelglas een stuk dikker en sterker is dan enkel glas, verhoogt het de veiligheid van uw woning. Zo kan steviger glas bijvoorbeeld een behoorlijk stootje hebben en daardoor is de kans op doorvallen kleiner. Door dikker dubbel glas in uw kozijnen te plaatsen, maakt u het inbrekers dus ook lastiger om uw huis binnen te komen. Enkel glas is met een klein tikje kapot, maar om door dikker glas heen te komen is een stuk meer power nodig.

Het plaatsen van dikker glas

Het plaatsen van dikker glas in uw woning vergt de nodige vakkennis en het is dan ook niet aanbevolen om dit zelf te doen indien u er geen verstand van heeft. Als doe-het-zelfer is het nog maar de vraag of het nieuwe glas ook goed geplaatst wordt. Zo is de kans groot dat er een lek ontstaat bij het zelf plaatsen van uw ramen. Om problemen te voorkomen raden wij u dan ook van harte aan om een professionele glaszetter in te huren. Zo bent u verzekerd van een goede plaatsing van uw dubbelglas ramen.

Zorg dat je woning winterklaar is: bescherm je leidingen tegen bevriezen

Water dat bevriest, zet uit. Hierdoor kunnen flessen water die je in de vriezer legt gaan barsten en door ditzelfde principe kunnen waterleidingen die niet worden afgetapt kapot vriezen. Om te voorkomen dat de leidingen zullen springen, is het van belang je woning goed winterklaar te maken en de leidingen goed te beschermen. Hoe je dit precies doet leggen we hieronder uit.

Tap kwetsbare leidingen af
Leidingen die kunnen bevriezen kun je het beste aftappen. Denk hierbij vooral aan leidingen die naar een schuurtje of waterpunt aan de buitenzijde van de woning lopen. Je draait de kraan binnen in huis dicht en zet vervolgens de kranen buiten open. Soms is er op het laagste punt van de leiding een tappunt gemaakt om zo de leidingen op een praktische wijze af te kunnen tappen. Als dit er niet is dan kun je hopen op het beste en de kraan buitenshuis open laten staan. Met wat geluk bevriest het water dusdanig dat het niet de leidingen open laat barsten, maar in de lengterichting uitzet waardoor het als het ware de waterleiding uit wordt geduwd. Op die manier spaar je de leidingen.

Denk ook aan de kruipruimte en andere kwetsbare leidingen
In de kruipruimte kan het soms ook vriezen. Bij geringe vorst zal dit zo’n vaart niet lopen, maar als er bijvoorbeeld koude lucht in de kruipruimte kan komen of er een hevige vorstperiode aan zit te komen, kunnen leidingen in de kruipruimte ook bevriezen. Zorg er daarom voor dat je alles even naloopt en alle kwetsbare leidingen aftapt. Leidingen die door een spouwmuur lopen kunnen hier ook onder vallen, maar dat hangt voornamelijk van de actuele temperatuur af. Heb je hulp nodig met leidingwerk? Informeer hiervoor bij uw plaatselijke loodgieter, zoals hartonderhoudenrenovatie.nl

Zonwerend glas zorgt voor energiebesparing

Zonwerend glas in uw woning zorgt niet alleen voor sfeer en geeft uw pand een fraai karakter, het is ook nog eens energiebesparend. Doordat het ongewenste warmte buiten houdt, hoeft u minder kosten te maken om uw woning te laten koelen. Daarnaast heeft het als bijkomend voordeel dat het nauwelijks UV licht doorlaat. Teveel UV licht kan schadelijk zijn voor uw meubelen die uiteindelijk kunnen verkleuren. Zonwerend glas kunt u verkrijgen in verschillende kleuren, ook is er een mogelijkheid om deze met een spiegelend effect te verkrijgen. Het glas wordt gemaakt door isolatieglas te voorzien van zonwerende coating.

LTA en ZTA Waarde

Binnen het zogenaamde glasvlak wordt er met soorten waarden gewerkt om zonwerend glas te creëren. Het gaat hier om de LTA en ZTA waarde. De LTA waarde geeft aan hoeveel licht er wordt doorgelaten. De ZTA waarde geeft daarentegen de hoeveelheid warmte aan wat uiteindelijk door de beglazing heen komt. Een waarde van veertig procent houdt in dat er veertig procent van de warmte door het glas heen gaat en dat er dus zestig procent door het glas wordt gereflecteerd en geabsorbeerd. Wilt u graag weten welke waarden bij u in de woning geschikt is? Dan kunt u advies inwinnen bij de glaszetters van Walhofglas.

Glaszetter-en reparateur