Beveilig je huis

We hebben de films van Home Alone allemaal gezien. Of je nu wilt of niet, tijdens de Kerstdagen ontkom je niet aan deze films. Het jongetje dat vergeten wordt en alleen thuis blijft, of het jongetje dat alleen ziek thuis is. Net op die momenten wordt er natuurlijk ingebroken. De bouwvak weken is niet alleen het hoogseizoen wat vakantie betreft, het is ook het hoogseizoen voor inbrekers. Grote huizen die verlaten zijn, zien zij als een leuk verjaardagscadeautje. Tenzij jij ook een zoon hebt die achtergebleven is en over net zulk handig speelgoed en een masterbrein beschikt, is het handig om maatregelen te treffen om je huis te beveiligen. 

Beveiliging

Mocht je naast je huis ook beschikken over een bedrijf, zorg dan dat ze beide goed beveiligd zijn. We begrijpen dat het je niet je huis vol gaat hangen met allemaal camera’s. Je zou wel een camerasysteem in je bedrijf kunnen laten installeren en dan eventueel één camera in je huis laten hangen. Deze camera kun je het beste hangen op de plek waar de meest waardevolle spullen liggen. Daarnaast is het verstandig om een alarmsysteem te laten installeren. Als je op vakantie gaat, zet je het alarm erop. Op deze manier krijg jij en de politie meteen een melding als het alarm afgaat. Er bestaat ook een systeem die op bepaalde tijden je lichten aan doet en ook weer uit. Zo lijkt het alsof je thuis bent en zet je inbrekers op een verkeerd spoor. Woon jij in een groot huis met een grote oprijlaan? Zorg dan voor een hekwerk voor de deur. Dit maakt het voor inbrekers lastiger om bij je huis te komen. Een goede beveiliging begint immers bij de buitenbeveiliging. Vertrouw jij het alsnog niet, dan kun je altijd iemand op je huis laten passen en zorgen dat de buren een oogje in het zeil houden.

Rustig op vakantie

Voordat je op vakantie gaat, is het in ieder geval verstandig om een aantal maatregelen te treffen. Welke dat zijn, is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt buren, familie of vrienden vragen of je zorgt dat er een alarm opstaat. Woon je in een woonwijk, dan is de sociale controle sowieso al een stuk groter. Heb jij een huis dat niet omringd wordt door andere huizen, dan is het verstandig om te zorgen dat iemand jouw huis in de gaten houdt of dat je het voorziet van een camerasysteem.